Monday, January 27, 2020

Tervetuloa Vanhat suomalaiset peltipurkit -blogiin!


Tähän blogiin olen kerännyt kuvia ja tietoa keräämistäni vanhoista suomalaisista peltipurkeista sekä niitä markkinoineista yrityksistä. Koska erilaisia peltipurkkeja – suomalaisia ja ulkomaisia – liikkuu valtaisia määriä, olen luonnollisestikin rajannut kokoelmaani tiettyjen itseäni miellyttävien, mutta kuitenkin melko mielivaltaisten kriteerien mukaan. Keräämäni ja blogiini lisäämät purkit ovat siis:

  • Vanhoja, eli ne on valmistettu pääosin ennen 1980-lukua, joskin kokoelmastani löytyy myös jonkin verran 1980-, ja jopa 1990-lukujen purkkeja.
  • Suomalaisia, eli ne on valmistettu joko a) Suomessa tai b) ulkomailla nimenomaan Suomen markkinoille. 
  • Kahvi-, kaakao-, tee-, makeis-, keksi-, leivonnais-, suklaa-, mauste- tai tupakkatuoterasioita/purkkeja. 
  • Tarkoitettu alun perin tuotteiden kaupalliseen myyntiin, eikä esim. keittiön yleispurkeiksi, tai mainos-/yrityslahjakäyttöön. 
  • Itseäni esteettisesti miellyttäviä (vaikka en mitään miehisistä miehisintä kirvesmiestyyppiä edustakaan, niin esim. erilaiset kukka- ja lintuaiheiset purkit eivät minua erityisemmin kiinnosta, vaikka sinällään em. kategorioihin sopisivatkin).
Sivuilta löytyy kroonisesti vain murto-osa purkeistani. Lisäilen niitä sitä mukaa kun muilta kiireiltäni kerkiän :) Muistathan katsoa myös yläreunan palkista löytyvät välilehden sivut. Mikäli haluat käyttää joko kuviani tai sivujeni tietoa, jonka olen itse koonnut ns. primääri- tai ensikäden lähteistä, toivoisin että viittaisit sivuuni ja/tai pyytäisit käyttöä varten lupaani vaikkapa mailaamalla minulle. Antoisia lukuhetkiä!

No comments:

Post a Comment